10/25/2011

MADERAS RAMOS - ROSALIA FV

O proximo sabado dia 29 de Octubre desplazamonos a Calo a xogar contra Maderas Ramos. O partido disputarase as 16:30 horas, se non hai cambio de horario, xa que en Calo se disputan moitos partidos e pode haber algunha variación que sería comunicada con tempo.

ROSALIA FV (1) - HNOS COUTO (3)

Partido disputado o Venres as 21:30 horas no campo da Baiuca de Pazos, que ten un alumbrado que permite xogar caseque como se fora de día. Outra vez presentamonos poucos a xogar, neste caso eramos 12 (ainda bueno que tiñamos un cambio) contra un equipo que se reforzou moi ben e que ten nas bandas a dous xogadores moi rapidos e tecnicos (oscar e cutrin) e de media punta a un xogador que marca as diferencias (martin). Ainda así adiantamonos no marcador cun gol de penalty por agarron a Minchas dentro da area cando iba cara a portería, que el mismo transforma no 1-0. Despois de moito reclamar Hnos Couto penaltys dentro da nosa area, o final o colexiado sinalou un por mans dentro da area. Pero o mais simpatico chegou despois, lanza o penalty Cutrin que o falla dando no poste, e incompresiblemente o colexiado manda repetir por que seique un de nos entrou na area antes de tempo (eu creo que entramos todos dos 2 equipos , pero e a primeira vez que en veteranos vexo que mandan repetir un penalty por seguir a regla o pe da letra); lanza outra vez Cutrin e ahora si convirte o gol (1-1). Si seguiramos a regla este tamen se debería haber repetido porque entraron xogadores do equipo rival antes de tiralo, pero isto non nos leva a ningunha parte.
Entramos na segunda parte ben colocado no campo, sin que nos crearan moitas ocasións de gol, ainda que e certo que nos tampouco creamos moitas, pero nunha perdida de balón no medio campo, colleunos a defensa descolocada, e un pase en profundidade a Oscar, que convirteu o 1-2. Despois tivemos unha clara oportunidad por parte de Lucas, que se quedou en boa posición para marcar, pero enviou o balón por riba do travesaño e depois nun saque de esquina, o balón vai o segundo pau e Juan intenta devolver o centro a área e o balón peta nas mans dun defensa do Hnos Couto, pero o arbitro desentendeuse da xogada e non quixo pitar, nada. Asi faltando pouco tempo, una indecisión entre o porteiro e a defensa, Martin roubonos o balón, e colocou unha baselina por riba de Mariño, poñendo o definitivo 1-3 no marcador.
Como sempre volvemos a ter o incoveniente dos cambios xa que o ser 12 xogadores so tiñamos un, e ainda por riba Lisi, lesiounose nun nocello mediada a segunda parte, e xa non puido volver entrar. Tamén notamos moito a falta do noso goleador Lino, que estaba nunhas merecidas vacacións e non poido disputar o partido. Esperamos que veña coas pilar cargadas para xogar o proximo sabado en Calo, contra Maderas Ramos.

10/20/2011

ROSALIA FV - HNOS COUTO

O partido entre o Rosalia FV e o Hnos Couto adiantase a o Venres 21 de Octubre as 21:30 horas no Campo da Baiuca en Pazos.

10/16/2011

ALMACENES CANCELA TORDOIA (1) - ROSALIA FV (6)

Visto o resultado todo o mundo podería pensar que foi un partido facil para nos, pero salvo na segunda parte que xa tiñamos controlado o partido non foi tan doado como parece.
Outra vez nos presentamos a xogar solo 11 compañeiros, pero iso si demolo todo no terreo de xogo, intentando dosificar as forzas para poder aguantar. Empezou o partido e os 30 segundos, coma sempre o noso dianteiro Lino, foise por velocidade do defensa e vate por baixo o porteiro. Ese gol deunos bastante tranquilidade, e noutra xogada cun balon e profundidade outra vez Lino vateu o porteiro por baixo. Eles viñeronse arriba e disputaron de varias ocasións (nesta primeira parte enviaron ata 3 balons os paus da porteria) pero noutra rapida xogada, Marcos asisteu a Pichi para que vatera por baixo o porteiro (por certo Pichi lesionouse no aductor na primeira parte e xogou todo o partido case andando, pero como non tiñamos cambios tivo que seguir). Eles recortaron distanciascun forte disparo do seu mellor home, o número 8 que nos creou batante problemas entre lineas, que se colou case pola escadra do Mariño. Con 1-3 e con eles acosandonos outra vez Lino foise por velocidade e colocou o 4º gol (terceiro no seu casilleiro). Así fomos o descanso cunha ventaxa de 1-4 no marcador.
A segunda parte non tubo moita historia, nos intentando controlar o partido e eles que foron perdendo fuelle a medida que pasaban os minutos e asi Lino aproveitou para meter outros dous goles, un cun pase en profundidade batendo por baixo o porteiro, e o ultimo, cun balón que cambia de orientación a banda donde recolleuno Alejandro, que centrou o segundo pau e Lino rematou a pracer de cabeza.
Colocamonos así con 9 puntos e cun partido menos pero co handicap de que volvemos a ir xogar solo 11 homes. Isto non pode seguir asi por que xa non estamos fisicamente para florituras e quedan moitos partidos por disputar. Temos que mirar de polo menos ter 3 ou 4 cambios por partido pero iso habera que falalo de portas para dentro. O importante e que volvemos a gañar e que este ano temos algo que nos faltaba estos ultimos anos e polo que sufrimos o final de liga; este ano temos moito gol e ese home gol chamase Lino. Esperemos que siga así por moito tempo.
Un saudo.

10/14/2011

ALMACENES CANCELA TORDOIA - ROSALIA FV

Mañan sabado dia 15 de octubre, desplazamonos a Tordoia para xogar co Almacenes Cancela, equipo rescien ascendido pero que o parecer ten moi bos xogadores. O partido é as 16:30 horas, horario oficial, a ver si podemos estar polo menos 30 minutos antes no campo e a ver si esta vez somos mais de 11 xogadores para poder ter cambios e poder afrontar mellor o partido.

10/10/2011

ROSALIA FV (4) - CUNTIS VETERANOS (3)

Mais ben deberíamos decir Lino (4) - Cuntis Veteranos (3), por que foi o noso delantero Lino o xogador destacado do partido metendo os catro goles que nos deron o triunfo diante dun bo equipo como o Cuntis. Empezou o partido con claro dominio noso con claras chegadas a porteria contraria, duas delas protagonizadas por un servidor, Coco, que nun mal saque do porteiro e nun pase de Lino, presenteime duas veces diante da porteria o borde da area, ainda que un pouco escorado a banda, e as duas veces lancei o balón por riba da porteria (notase que son lateral e non centrocampista, xa que as baixas fixeron que so nos presentaramos 11 xogadores e tiven que xogar no medio campo escorado a dereita). Asi nun saque de banda collemos despistada a sua defensa, e Lino por velocidade presentouse diante do porteiro e bateuno por baixo. Pouco despois e nun corner a favor do Cuntis, collemos outra vez a defensa mal colocada, e outra vez Lino presentouse diante do porteiro e bateuno por baixo. Con 2-0, confiamonos e unha perdida no medio do campo de Pichi e que a nosa defensa non foi capaza de despexar o balón por duas veces da area, caeulle o balon no borde da area a un xogador do Cuntis, que disparou cruzado e nada pudo facer Mariño.
Fomonos o descanso ca ventaxa de 2-1, e collemos unha "empanada" defensivamente falando, e non so a defensa se non todo o equipo, e en 2 xogadas puxose o Cuntis por diante no marcador, mediante a un pase a espalda da defensa e un cambio de xogo na que non basculamos ben, fallos aproveita por Jorge "Fresco", xogador do Cuntis, para poñer o 2-3 no marcador.
Pouco despois un centro a area rematado por Toño o da Carballa e aproveitado por Lino para poñer o empate no marcador. A partir do empate, cun xogo mais directo, intentamos a remontada e chegou o gol nun balón largo buscando a Lino, que despois de loitalo de cabeza, queda botando, os 2 centrales do Cuntis chocan entre eles e Lino aproveita para batir por baixo por cuarta vez o porteiro do Cuntis. De aqui o final xa non houbo moitas mais oportunidades por ningún dos 2 bandos.
Este ano temos a suerte de ter a Lino nas nosas filas, un xogador rapido e que se move moi ben entre lineas e que nos vai dar moitos goles esta tempada, pero temos que mellorar moito en defensa por que a fraxilidade que estamos mostrando podenos costar moitos disgustos durante a tempada. Isto acaba de comenzar pero deberemos mellorar moito para non pasar o apuros do ano pasado.
A ver si o proximo partido contra o Almacenes Cancela Tordoia podemos ser mais de 11 xogadores por que se nota moito fisicamente o baixon cando non temos cambios para facer.

10/07/2011

ROSALIA FV - CUNTIS VETERANOS

Este sabado dia 08 de Octubre, xogamos as 16:30 da tarde no campo da Baiuca en Pazos, contra o Cuntis de veteranos. Os xogadores do Rosalia FV a ver si poden estar no campo polo menos con 20 minutos de antelación, para non estar pendientes de quen ven a xogar. Esperamosvos os que queirades ver o partido este sabado en Pazos. Un saudo.

10/03/2011

RESTAURANTE RIBADAVIA - ROSALIA FV (APLAZADO)

El partido entre el Restaurante Ribadabia y el Rosalia FV que debía haberse disputado el sabado día 01 de Octubre, fue aplazado para jugar en una fecha a decidir por los dos equipos. La razón de la suspensión queda por razones obvias, como secreto de sumario, es decir, una decisión adoptada por el Rosalia FV y que fue comunicada al contrario, que acepto sin ningun tipo de problema la suspensión, por lo cual, le agradecemos su gran comportamiento tanto deportivo como de amistad, que han tenido siempre hacia el Rosalia FV.